Forums
 FAQHelp  LinksLinks    SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Scooter not pulling up hills like it use to

 
Post new topic   Reply to topic    Forums » General Discussion Previous topic :: Next topic  
Author Message
kenkalan
Member


Joined: 02 Nov 2018
Posts: 3


PostPosted: Fri Nov 02, 2018 6:21 pm    Post subject: Scooter not pulling up hills like it use to Reply with quote

I have a 2016 rough house 50 sport 1600 miles and it use to blast up the hills by my house an now it struggles to make it up. On flat ground it still kicks up and gets up to top speed quickly. If I am going full speed and I hit the hills it does ok, but if I have to slow at all and I hit a hill it just doesn't kick up and go. I had it service and it runs great except for the hills. I used to pull up this one big hill at 35 mph now it barely reaches 20. Could it be something in the transmission. You know how when you are stopped and you hit it it goes a second and then the motor kicks up and you take off, it wont do that on a hill anymore.

Any thoughts?
Back to top
View user's profile Send private message  
DeeDee
Member


Joined: 26 Jul 2014
Posts: 694
Location: Denver
buddy 170i

PostPosted: Sat Nov 03, 2018 3:05 am    Post subject: Reply with quote

Did it start doing this right after you had it in the shop? What did the "service" consist of?
Back to top
View user's profile Send private message  
lovemysan
Member


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 651
Location: kansas city mo
2009 buddy 125, 2003 myBUBU 125, 2008 Stella

PostPosted: Mon Nov 05, 2018 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

Sounds like its getting stuck in the overange. Remove the clutch and torque sheeve. Disassemble, clean and regrease. Could be down on power a little bit as well. Unlikely but Could be a plugged exhaust port.
_________________
161cc big bore kit, NCY big valve head Hand ported, NCY transmission kit, jetted and tuned. I can port your cylinder head.
Back to top
View user's profile Send private message  
kenkalan
Member


Joined: 02 Nov 2018
Posts: 3


PostPosted: Mon Nov 05, 2018 7:39 pm    Post subject: Reply with quote

thanks that sounds like it could be the problem, now I just have to figure out how to do it.

this was happening before the 1500 mile service.
Back to top
View user's profile Send private message  
kenkalan
Member


Joined: 02 Nov 2018
Posts: 3


PostPosted: Mon Nov 12, 2018 7:59 pm    Post subject: Reply with quote

lovemysan wrote:
Sounds like its getting stuck in the overange. Remove the clutch and torque sheeve. Disassemble, clean and regrease. Could be down on power a little bit as well. Unlikely but Could be a plugged exhaust port.


Worked like a charm thanks!
Back to top
View user's profile Send private message  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forums » General Discussion Previous topic :: Next topic  Time: GMT

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

  Scootergear designed by riders for riders


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
All Content Copyright 2007-2011 by Modern Buddy. All Rights Reserved.