Forums
 FAQHelp  LinksLinks    SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

New Carb and running poorly. Won't idle at all but revs

 
Post new topic   Reply to topic    Forums » General Discussion Previous topic :: Next topic  
Author Message
OldNFast
Member


Joined: 27 Jul 2020
Posts: 1
Location: Spokane, WA
Buddy 125

PostPosted: Mon Jul 27, 2020 9:10 pm    Post subject: New Carb and running poorly. Won't idle at all but revs Reply with quote

Good afternoon. I am a new member here. I have a Buddy 125 that sat for a few years (don't judge) and would not start. Cleaned carb to no avail. New OEM carb now and the bike will run but not idle. It will rev with some finessing of the throttle to get it moving and will continue rev when the throttle is held somewhat open (1/3 to 1/2). Let go of the throttle for a second and it dies. I lieu of taking ti to a mechanic, does anyone have any suggestions on what might be the cause? Oh, and usually takes a small shot of starting fluid to get it initially running.
Back to top
View user's profile Send private message  
Alzero
Member


Joined: 10 Apr 2019
Posts: 43
Location: East coast waters
Lance Cali Classic 125

PostPosted: Tue Jul 28, 2020 12:34 am    Post subject: Reply with quote

A few things come to mind: dirty fuel, weak spark, misconnected vacuum lines, incorrect jetting for configuration of scooter (no air box or wrong jets in replacement carb)
Back to top
View user's profile Send private message  
Alzero
Member


Joined: 10 Apr 2019
Posts: 43
Location: East coast waters
Lance Cali Classic 125

PostPosted: Tue Jul 28, 2020 12:36 am    Post subject: Reply with quote

A few things come to mind: dirty fuel, weak spark, misconnected vacuum lines, incorrect jetting for configuration of scooter (no air box or wrong jets in replacement carb), idle speed too low.
Back to top
View user's profile Send private message  
babblefish
Member


Joined: 04 Dec 2007
Posts: 3088
Location: San Francisco
2006 Blur 180, 2008 Buddy St. Tropez

PostPosted: Tue Jul 28, 2020 9:48 pm    Post subject: Reply with quote

Did you try adjusting the idle speed screw?
_________________
Some people can break a crowbar in a sandbox.
Back to top
View user's profile Send private message  
olhogrider
Member


Joined: 04 Jul 2008
Posts: 1148
Location: Vegas Baby!
Royal Alloy 150

PostPosted: Tue Jul 28, 2020 10:46 pm    Post subject: Reply with quote

babblefish wrote:
Did you try adjusting the idle speed screw?


You beat me to it! I just converted a motorcycle from EFI to carb and had the opposite problem! Idle at 3000 rpm! I kept adjusting the screw and nothing happened. Until I adjusted the idle SPEED instead of the mixture screw. Laughing
Back to top
View user's profile Send private message [ Hidden ]
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forums » General Discussion Previous topic :: Next topic  Time: GMT

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

  Scootergear designed by riders for riders


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
All Content Copyright 2007-2011 by Modern Buddy. All Rights Reserved.